Behandelmethode & Therapieën

 

Bij Podotherapie Stephanie Lonij kunt u met diverse voetproblematiek terecht. Voetklachten en/of klachten aan het bewegingsapparaat, die voortvloeien uit een afwijkend functioneren van de voeten, kunnen hier worden behandeld. Daarnaast kunt u terecht voor de behandeling van huid- en nagelaandoeningen. 

 

Het onderzoek begint met een intakegesprek en aan de hand van dit gesprek wordt het onderzoek afgestemd op uw aanmeldklacht. U ontvangt vervolgens een (preventief) advies en in overleg wordt een klachtgerichte therapie voorgeschreven. Indien nodig ontvangt u aanvullend schoenadvies en/of oefeningen.  

 

Therapieën die worden aangeboden door Podotherapie Stephanie Lonij:

  • Zolen/inlay's; afhankelijk van de aandoening wordt voor de opbouw gekozen uit diverse elementen (zoals:   correctie, drukverdeling, stimuleren) en ook worden keuzes gemaakt uit diverse materialen, waarbij zeker ook gekeken wordt naar het doel van het gebruik. Zo zullen zolen voor sporters veelal uit ander materiaal en/of een andere opbouw bestaan.
  • Orthesen; dit zijn hulpmiddelen –meestal gemaakt van siliconen– om bijvoorbeeld de stand van de tenen te corrigeren of pijnlijke plekken op/tussen/onder de tenen of elders op de voet te beschermen en/of te ontlasten.
  • Orthonyxie; dit wordt ook wel genoemd een 'beugeltje'. Dit beugeltje wordt gebruikt voor het aanpassen van de vorm van de nagel en/of het voorkomen van een ingegroeide nagel.
  • Instrumentele behandeling; deze behandeling kan bestaan uit bijvoorbeeld het behandelen van een ingegroeide nagel of een zeer pijnlijke likdoorn, maar ook wondbehandeling ingeval van risicopatiënten, zoals diabetes-mellitus, reuma en vaatlijden.
  • Voorlopige therapieën; hieronder wordt verstaan het toepassen van bijvoorbeeld drukontlastende viltbandages om een slijmbeursontsteking of een likdoorn drukvrij te leggen, maar ook tapeverbanden, zoals in het geval van een hielspoor/peesontstekingen/gescheurde enkelbanden.
  • Schoenadviezen; afhankelijk van de klacht kunnen schoenadviezen worden gegeven. Schoenen zijn een belangrijke factor bij het ontstaan en/of voorkomen van klachten.
  • Schoenaanpassingen; lichte schoenaanpassingen kunnen worden gedaan of adviezen kunnen worden gegeven voor het laten aanpassen van (orthopedische) schoenen.