Doelgroepen

Podotherapie en kinderen

 

kindervoeten worden flink op de proef gesteld! Ze groeien, spelen en sporten.

Gelukkig verloopt dit meestal zonder problemen. Toch heeft ongeveer 10% van de kinderen last van voetklachten. Een kind kan klagen over pijn, vermoeidheid of veelvuldig struikelen over zijn of haar eigen voeten. Ook kunt u als ouder een afwijkende manier van lopen en bewegen opmerken. Het niet goed functioneren van de voeten en benen kan gevolgen hebben voor de motorische ontwikkeling van een kind.

 

- Regelmatig struikelen of vallen

- Pijn tijdens bewegen

- Vermoeidheid in de voeten of benen

- Groeipijnen

- Afwijkende manier van staan en lopen

- Pijnklachten aan de nagels of ingroeien van de nagels

 

Samen met het kind en de ouders/verzorgers zoekt de podotherapeut van Podotherapie Stephanie Lonij naar een passende oplossing. Zowel om klachten te verminderen, het looppatroon te verbeteren, de motorische ontwikkeling te ondersteunen én om problemen in de toekomst te voorkomen!

 

Podotherapie en Ouderen

 

Uw voeten en benen hebben de nodige jaren, stappen en schoenen doorlopen. En zoals bij kinderen, veranderen de voeten en benen ook bij ouderen. De huid wordt dunner, het vetpolster verdwijnt langzaam, uw voeten zakken door en de gewrichten slijten.

 

– Problemen met uw balans en stabiliteit

– Gewrichtsklachten

– Scheefstand van de tenen, voeten of benen

– Drukplekken en likdoorns

– Artrose

– Ingroeiende nagels

 

Sportpodotherapie

 

Van voetbal tot turnen, van hockey tot dansen. Iedere sport heeft zijn eigen specifieke bewegingen en sportschoenen. Zo heeft ook iedere sport zijn eigen veel voorkomende blessures en daarbij passende oplossingen.

 

Naast het beoordelen van uw looppatroon, en bewegingen kan de podotherapeut ook uw sport specifieke bewegingspatroon en sportschoenen analyseren.

 

- Preventie van blessures

- Vermindering van bestaande klachten

- Verbetering van uw prestatie

 

 

Bedrijfspodotherapie

 

Ruim 8% van het ziekteverzuim is gerelateerd aan voetklachten. En ook zonder ziekteverzuim zijn werknemers minder productief door niet uitgesproken pijnklachten. Op de werkvloer is men vaak afhankelijk van specifieke veiligheidsschoenen en –voorschriften. Daarnaast is de kans groot dat u regelmatig staat en loopt tijdens werkzaamheden.

 

Veiligheidsschoenen zijn gecertificeerd en moeten voldoen aan strenge, Europese wetgeving. Wanneer u of uw werknemers aangemeten zolen in de veiligheidsschoenen leggen, vervalt de aansprakelijkheid van de leverancier van de veiligheidsschoenen. 

 

Kortom, draagt u of dragen uw werknemers inlegzolen in gecertificeerde veiligheidsschoenen? Dan vervalt het eerder gegeven veiligheidscertificaat en is de fabrikant van de schoen niet verder aansprakelijk.

 

Bij Podotherapie Stephanie Lonij streven we ernaar om het veiligheidscertificaat van de schoen te behouden én het comfort en de ondersteuning van een goede therapiezool te bieden. De podotherapeut zal binnen de veiligheidsnormen en geldende wetgeving podotherapeutische zolen aanmeten en aanpassen aan de regelgeving. We maken hierbij gebruik van specifieke, gecertificeerde materialen. Zo voldoet de veiligheidsschoen aan de wettelijke eisen en loopt u weer klachtenvrij rond op de werkvloer!

 

 Zolen op maat

 

Pijnvrij lopen, bewegen, sporten en werken. Zolen bieden eindeloos veel mogelijkheden en gewoon in uw eigen schoenen!

Sneakers, sportschoenen, nette schoenen of veiligheidsschoenen. Voor elke schoen en elke voet is er een zool op maat. 

 

Podotherapie Stephanie Lonij maakt ieder hulpmiddel onder eigenbeheer in een eigen werkplaats. Zo kunnen aanpassingen worden gedaan terwijl u wacht!